14 des. Llom adobat amb pera i all
Llom adobat amb DOP Pera de Lleida i all
Ingredients
– 1 pera conference DOP de Lleida (madura)
– 2 alls sencers
– 1 cullerada de pebre vermell dolç
– 1 cullerada de pebre vermell picant
– 1 cullerada d’orenga
– Sal
– ¼ tassa d’aigua
– Llom de porc sencer
– Per acompanyar: bulgur, puré de patata, blat tendre…
Preparació
Pelar els alls, posar-los al morter i aixafar-los. Netejar, pelar i tallar la pera a daus. Afegir-la als alls i aixafar-ho tot. Afegir el pebre vermell dolç i el picant, la sal i l’orenga amb una mica d’aigua i picar fins a tenir una consistència cremosa, per fer l’adob. Posar una capa de l’adob sobre tot el llom de porc sencer. Embolicar-ho amb paper film i deixar a la nevera 3-4 dies macerant. Retirar de la nevera el llom adobat, treure el paper film i tallar a rodanxes. Coure les rodanxes de llom adobat a la planxa, 3-4 minuts per cada cara. Servir calent. (Es pot acompanyar d’arròs amb safrà, bulgur, puré de patata, blat tendre…)