fbpx
 

Llom adobat amb pera i all

Llom adobat amb pera i all

Llom adobat amb DOP Pera de Lleida i all

Ingredients

– 1 pera conference DOP de Lleida (madura)

– 2 alls sencers

– 1 cullerada de pebre vermell dolç

– 1 cullerada de pebre vermell picant

– 1 cullerada d’orenga

– Sal

– ¼ tassa d’aigua

– Llom de porc sencer

– Per acompanyar: bulgur, puré de patata, blat tendre…

Preparació

Pelar els alls, posar-los al morter i aixafar-los. Netejar, pelar i tallar la pera a daus. Afegir-la als alls i aixafar-ho tot. Afegir el pebre vermell dolç i el picant, la sal i l’orenga amb una mica d’aigua i picar fins a tenir una consistència cremosa, per fer l’adob. Posar una capa de l’adob sobre tot el llom de porc sencer. Embolicar-ho amb paper film i deixar a la nevera 3-4 dies macerant. Retirar de la nevera el llom adobat, treure el paper film i tallar a rodanxes. Coure les rodanxes de llom adobat a la planxa, 3-4 minuts per cada cara. Servir calent. (Es pot acompanyar d’arròs amb safrà, bulgur, puré de patata, blat tendre…)



Aquest poble
és la pera

Edenia,
la websèrie

SPOT
DOP Pera de Lleida