09 des. Pa de pera i llenties coral
Pa de DOP Pera de Lleida i llenties coral
Ingredients
– 1 pera conference DOP Pera de Lleida
– 2 tasses de llenties coral
– 4 ous
– ½ tassa d’oli d’oliva verge extra
– Sal
– ½ sobre de llevat en pols
Preparació
Remullar les llenties en aigua durant una hora (les llenties coral, com que no tenen pell, s’hidraten ràpidament). Colar-les i eliminar l’aigua sobrant del remullat. Netejar, pelar i tallar la pera a daus. Posar les llenties en un vas de batedora i afegir-hi els daus de pera, els ous, la sal, l’oli i el llevat. Triturar-ho tot bé fins a obtenir una pasta homogènia. Col·locar la barreja en un motlle apte per al forn, folrat amb paper de forn o sucat amb oli. Enfornar-ho a 180ºC durant uns 30-40 minuts o el temps necessari perquè, en punxar-ho, surti net el ganivet o l’objecte punxant. Deixar-ho refredar, retirar-ho del motlle i a disfrutar!