13 des. Pancakes de pera amb festucs
Pancakes de DOP Pera de Lleida amb festucs
Ingredients
– 2 peres blanquilla DOP de Lleida madura
– 100 ml d’aigua
– 2 ous
– 200g de farina
– 1 cullerada de llevat en pols
– 50g festucs pelats
– Oli d’oliva o mantega (per coure els pancakes)
Preparació
En un bol batre els dos ous. Barrejar el llevat amb l’aigua i afegir-ho a la barreja anterior. Afegir la farina a poc a poc i barrejar amb l’ajuda de la batedora elèctrica. Quan estigui ben barrejat i tinguem una massa homogènia, colar i deixar reposar uns 30 minuts. Netejar, pelar, ratllar i afegir les peres madures. Afegir els festucs picats i barrejar tot. En una paella plana o planxa, ficar unes gotes d’oli o mantega i afegir una mica de la massa fins a formar un disc o rodona. Deixar coure a foc baix fins que comencin a sortir bombolles. Amb l’ajuda d’una espàtula, donar la volta i coure per l’altre costat. Abans de servir, podeu afegir un raig de mel, daus de pera o festucs per decorar.