31 gen. Panets de pera, nous i parmesà
Publicat a 15:59h
a

Panets de DOP Pera de Lleida, nous i parmesà
Ingredients
– 1 pera blanquilla DOP Pera de Lleida
– 400ml crema de llet
– 2 ous
– 3 culleradetes de sucre
– Sal
– 1 sobre de llevat de pastisseria sec (10g)
– Farina que admeti (800 – 1000g)
– 60g nous pelades
– 30g formatge parmesà en pols
– Oli d’oliva
Preparació
- Separar un rovell de l’ou i reservar.
- Batre la clara juntament amb un altre ou sencer.
- Afegir la crema de llet, el sucre i un pessic de sal.
- Afegir el llevat de pastisseria sec.
- Anar incorporant la farina sense parar de remenar fins a aconseguir una textura consistent.
- Serà una massa suau, i deixar reposar uns 45 min.
- Netejar, pelar i ratllar la pera.
- Afegir la pera ratllada juntament amb les nous lleugerament picades, i amassar-ho tot.
- Cobrir les mans amb una mica d’oli d’oliva i donar forma als panets sobre una safata de forn.
- Deixar reposar uns minuts.
- Pintar amb el rovell d’ou reservat i decorar amb parmesà en pols per sobre.
- Coure al forn a 180ºC uns 10-15 min fins a daurar.
- Retirar del forn i servir.