04 des. Pastís d’avena i pera amb mascarpone
Pastís d’avena i DOP Pera de Lleida amb mascarpone
Ingredients
– 1 pera llimonera DOP Pera de Lleida (madura)
– 2 ous
– ½ tassa de iogurt
– ¼ tassa de sucre mascavat
– 1+½ tasses de farina d’avena
– 2 culleradetes de llevat en pols
– 2 culleradetes de canyella en pols
– ¼ tassa d’oli d’oliva
– 1 pessic de sal
– Mascarpone
Preparació
En un bol, barrejar el iogurt amb el sucre, els ous i l’oli d’oliva. Netejar i ratllar la pera madura i afegir-la. Barrejar bé tots els ingredients. Afegir la farina d’avena, el llevat, la sal i la canyella. Barrejar-ho tot de nou i col·locar-ho en un motlle apte per al forn. Coure-ho al forn a 180ºC durant uns 40 minuts aproximadament. Retirar-ho del forn i reservar-ho. Preparar el mascarpone en una màniga pastissera i decorar el pastís. Si es desitja, es pot afegir una mica de canyella en pols abans de servir-lo.