03 ag. Pastís de carn i DOP Pera de Lleida
Pastís de carn i DOP Pera de Lleida
Ingredients
Per la pasta:
– 1 got d’oli
– 400g de farina
– 1/2 got d’aigua
– Sal
Pel farcit:
– DOP pera conference de Lleida
– ½ kg de carn de vedella picada
– ½ kg de carn de porc picada
– Cansalada de la papada
– ½ copa de xerès
– ½ copa de conyac
– Sal
– Pebre
– 1 culleradeta d’herbes aromàtiques seques picades
– 1 ou (per pintar el pastís)
Preparació
Preparar la massa barrejant tots els ingredients i pastar-los. Deixar reposar 2 o 3 hores.
Mentre reposa, preparar el farcit posant tots els ingredients del farcit (menys la pera) en un bol, treballar la barreja una estona. Dins un motlle per anar al forn, poseu una capa de pasta estirada amb l’ajuda d’un corró. Poseu tot el farcit dins del motlle amb la pasta. Afegiu-hi un sostre de làmines de pera sense pell ni llavors. Tapeu-ho amb una nova capa de pasta estirada. Si us sobra massa, podeu fer decoracions. Pinteu amb ou batut el pastís abans de posar-lo al forn i coure a 180 °C durant unes 2 hores. Servir-ho calent o a temperatura ambient.