18 gen. Pastís de pera i xocolata
Pastís de DOP Pera de Lleida i xocolata
Ingredients
– 1kg pera conference DOP de Lleida
– 3 ous
– 75g sucre morè
– 60g mantega
– 100g farina
– 120ml llet
– 30g cacau en pols
– Sal
Preparació
Netejar, pelar i tallar la pera a làmines de 2 – 3 mm de gruix. En un bol, barrejar els ous amb el sucre morè. Fondre la mantega al microones uns segons, i afegir-la juntament amb un pessic de sal, la farina i el cacau. Barrejar amb ajuda d’una batedora elèctrica fins obtindré una massa homogènia. Afegir la llet a poc a poc, barrejar i reservar.
En un motlle de pastís apte per forn, col·locar paper de forn a la base i afegir una fina capa de la massa de pastís i repartir bé per tota la base movent el motlle. Col·locar la primera capa de pera laminada. Tornar a posar massa, una altra capa de làmines de peres, i així successivament… Acabar amb la massa intentant repartir-la bé sobre tota la superfície. Donar uns cops al motlle suaument, per repartir bé la massa dins del motlle. Coure al forn a 190 °C durant 45 minuts aproximadament. Baixa la temperatura a 180 °C i acaba d’enfornar altres 10 minuts més aproximadament. Retirar del forn i deixar refredar abans de servir.