
21 febr. Pastís de peres i figues

Pastis de DOP Pera de Lleida i figues
Ingredients
– 3 peres madures blanquilla DOP Pera de Lleida
– 5 figues
– 2 clares d’ou
– 200g de nata per muntar
– 2 cullerades de sucre (opcional)
– 4 fulles de gelatina
– Cacau en pols per a decorar
Preparació
Netejar, pelar i tallar la pera i les figues a daus. Tritura-ho tot i reserva-ho. Remullar la gelatina en aigua. Muntar les clares d’ou i reservar-les. Muntar la nata juntament amb el sucre (opcional) i afegir-hi suaument la barreja de peres i figues. Agregar-hi la gelatina remullada i dissolta amb una mica d’aigua calenta i barrejar-ho. Afegir-hi les clares a punt de neu i mesclar-ho tot. Col·locar la barreja sobre el paper de forn en un motlle desmuntable. Reservar-ho a la nevera fins que hagi quallat i es refredi. Desemmotllar-lo i decorar-lo amb pera i cacau. Servir-ho fred.