10 des. Pastís d’entrepans de tonyina i ou dur amb pera
Pastís d’entrepans de tonyina i ou dur amb DOP Pera de Lleida
Ingredients
– 1 pera llimonera DOP Pera de Lleida
– 5 llesques de pa de motlle
– 2 ous durs ratllats
– 2 llaunes petites de tonyina
– 150 g de salsa de tomata fregida
– 150 g de maionesa
– 1 enciam tallat en juliana
Preparació
Netejar i tallar la pera a làmines fines. Preparar també la resta d’ingredients en bols per simplificar els passos: la salsa de tomàquet, la tonyina esmicolada, la maionesa i l’ou ratllat.
Disposar una llesca de pa de motlle sobre un plat. Al primer pis, posar-hi part de la tomata fregida ben estesa, després afegir-hi una capa de tonyina i les làmines de pera. Cobrir-ho amb una altra llesca. Al segon pis, afegir-hi una bona quantitat de maionesa, també ben estesa, i posar-hi per sobre l’ou ratllat. Cobrir-ho amb una nova llesca. Al tercer pis, estendre-hi la salsa de tomata, la tonyina i les làmines de pera. Cobrir-ho amb una altra llesca. All quart pis, cobrir la superfície del pa amb maionesa i després escampar-hi una altra vegada ou dur ratllat. Tapar-ho amb una llesca de pa de motlle i cobrir-la de maionesa. Un cop fet això, guarnir la part superior del pastís cobrint-lo amb l’enciam tallat en juliana. Abans de menjar-se’l, cal deixar-lo reposar a la nevera.
Es pot fer tan gran com es vulgui, repetint el procés de les capes. En aquest cas, es recomana servir-lo en format horitzontal.