
22 febr. Pastís mil fulls de pera amb brie i mel

Pastís mil fulls de DOP Pera de Lleida amb brie i mel
Ingredients
– 2 peres conference DOP Pera de Lleida
– Pasta filo
– 80g mantega
– 2 ous
– 200ml crema de llet
– 150g formatge brie
– Sal
– Pebre
– Farigola
– Mel (opcional)
Preparació
Preescalfar el forn a 180ºC. En un motlle de vidre apte per forn, col·locar les fulles de pasta filo arrugades (en forma d’acordió), fins a omplir tot el motlle, sense estrènyer-les molt. Amb l’ajuda d’un pinzell, pintar la capa superior de la pasta filo amb mantega fosa. Netejar, pelar i tallar la pera a làmines fines. Tallar també el formatge brie a làmines. Introduir entre els plecs la pera i el formatge brie, alternant entre les obertures. En un bol, barrejar els ous, la crema de llet, sal i pebre. Repartir-ho per sobre fins a cobrir tot el pastís. Afegir unes fulles de farigola per sobre. Enfornar a 180° uns 20 min (fins a daurar). Abans de servir, afegir un raig de mel per sobre (opcional).