22 febr. Pastís red velvet de pera i mascarpone
Pastís red velvet de DOP Pera de Lleida i mascarpone
Ingredients
– 100g de pera llimonera DOP Pera de Lleida
– 150g de remolatxa crua
– 1 iogurt
– 125ml d’oli d’oliva
– 150g de sucre
– 1 cullerada de suc de llimona
– 2 ous
– 280g de farina
– 10g de cacau
– 2 culleradetes de llevat
– 250g de crema mascarpone
– 2 cullerades de mel
– 1 pera llimonera DOP Pera de Lleida (per decorar)
– Festucs
Preparació
Netejar, pelar i trossejar la pera i la remolatxa a daus petits. Col·locar-ho en un got de liquadora, juntament amb el suc de llimona i el iogurt. Batre-ho fins a obtenir una textura homogènia. En un altre bol, barrejar l’oli amb el sucre i afegir-hi els ous d’un en un. Ajuntar les dues barreges. En un bol diferent, tamisar la farina, el cacau i el llevat. Afegir aquest bol a la barreja anterior amb una espàtula fins que estigui tot ben integrat. Abocar la barreja final al motlle i enfornar uns 35-45 minuts aproximadament a 180ºC. Quan estigui llest, retirar-ho del forn i deixar-ho refredar. Per a la cobertura; barrejar la crema mascarpone amb la mel. Decorar el “red velvet” amb trossos de pera, festucs i amb la cobertura. Reservar-ho a la nevera.