fbpx
 

Paté de tonyina amb pera i pinyons salats

Paté de tonyina amb pera i pinyons salats

Paté de tonyina amb DOP Pera de Lleida i pinyons salats

Ingredients

– 1 pera conference DOP de Lleida

– 1 albergínia

– 100g tonyina en llauna amb oli d’oliva

– 1 gra d’all

– ½ culleradeta de pebre vermell

– Sal

– Pebre negre o espècies al gust

– Pinyons

– Torradetes de pa

Preparació

Tallar l’albergínia per la meitat longitudinalment. Fer uns talls en la polpa fent un enreixat, salpebrar per sobre. Posar sobre una font apta per a microones i coure durant 7-9 min. aproximadament o fins a veure que la polpa està tova i cuita. Deixar refredar. Netejar, pelar i tallar la pera a daus. Quan l’albergínia estigui freda, retirar la polpa de la pell i posar-la en una picadora o robot de cuina. A continuació, agregar la pera tallada, l’all, la sal, el pebre, la tonyina (amb tot el seu oli d’oliva) i les espècies al gust. Picar tot a la picadora fins obtindré una textura suau i homogènia.

Reservar en nevera fins al moment de servir. Abans de servir, saltejar pinyons amb una mica de sal en una paella fins a daurar. Acompanyar el paté juntament amb torradetes de pa i els pinyons per sobre.



Aquest poble
és la pera

Edenia,
la websèrie

SPOT
DOP Pera de Lleida