18 gen. Paté de tonyina amb pera i pinyons salats
Paté de tonyina amb DOP Pera de Lleida i pinyons salats
Ingredients
– 1 pera conference DOP de Lleida
– 1 albergínia
– 100g tonyina en llauna amb oli d’oliva
– 1 gra d’all
– ½ culleradeta de pebre vermell
– Sal
– Pebre negre o espècies al gust
– Pinyons
– Torradetes de pa
Preparació
Tallar l’albergínia per la meitat longitudinalment. Fer uns talls en la polpa fent un enreixat, salpebrar per sobre. Posar sobre una font apta per a microones i coure durant 7-9 min. aproximadament o fins a veure que la polpa està tova i cuita. Deixar refredar. Netejar, pelar i tallar la pera a daus. Quan l’albergínia estigui freda, retirar la polpa de la pell i posar-la en una picadora o robot de cuina. A continuació, agregar la pera tallada, l’all, la sal, el pebre, la tonyina (amb tot el seu oli d’oliva) i les espècies al gust. Picar tot a la picadora fins obtindré una textura suau i homogènia.
Reservar en nevera fins al moment de servir. Abans de servir, saltejar pinyons amb una mica de sal en una paella fins a daurar. Acompanyar el paté juntament amb torradetes de pa i els pinyons per sobre.