
23 febr. Pebrots farcits d’arròs amb pollastre i pera

Pebrots farcits d’arròs amb pollstre i DOP Pera de Lleida
Ingredients
– 1 pera conference DOP Pera de Lleida
– 2 pebrots
– 100g d’arròs
– 100ml d’aigua
– 1 pit de pollastre
– ½ ceba
– 1 gra d’all
– 100g salsa tomàquet fregit
– 50g cirerols de tomàquet
– 15g panses
– 15g pinyons torrats
– Oli d’oliva verge
– Sal
– Pebre
– Julivert fresc
Preparació
Preescalfar el forn a 180ºC. Daurar en una paella la ceba i l’all amb oli d’oliva. Afegir el pollastre tallat a trossos petits. Salpebrar. Netejar, pelar i tallar la pera a daus petits. Afegir-los a la paella juntament amb els cirerols de tomàquet. Daurar i afegir la salsa de tomàquet fregit, julivert picat, les panses i els pinyons. Coure tot junt uns minuts. Afegir l’arròs i reservar.
Preparar els pebrots: rentar-los, tallar la part superior (fent com una tapa) i retirar les llavors. Farcir amb l’arròs. Col·locar-los en una safata de forn, farcits i enfornar durant 40 minuts a 180ºC aproximadament, com cada forn és un món, quan vegem que els pebrots estiguin ben rostits serà el moment de treure’ls. Deixem reposar perquè l’arròs absorbeixi tota l’aigua que quedi. I llestos per a servir. Es pot decorar amb unes fulles de julivert i un raig d’oli d’oliva verge.