23 febr. Plum cake de pera i xocolata
Plum cake de DOP Pera de Lleida i xocolata
Ingredients
– 1 pera conference DOP Pera de Lleida madura
– 3 ous
– 180g de mantega
– 1 cullerada de llevat en pols
– 180g de farina
– 200g de xocolata per fondre
– 50g de llàgrimes de xocolata
– 140g de sucre
– Sal
– Nous (opcional)
Preparació
Fondre la xocolata trossejada amb la mantega al bany maria. Retirar-ho del foc i afegir-hi els ous un a un, batent amb una vareta manual. Incorporar-hi el sucre i continuar batent. Finalment posar-hi la farina tamisada amb el llevat i un pessic de sal. Netejar, pelar i tallar la pera a daus. Quan tot estigui ben lligat, incorporar-hi la pera, les llàgrimes de xocolata i les nous (opcional). Abocar la massa en un motlle untat de mantega i enfarinat amb farina, o en diferents motlles petits. Coure el plum cake 180ºC durant 30 – 50 minuts aproximadament. Desemmotllar i servir.