03 ag. Plumcake amb DOP Pera de Lleida, canyella i anís

Plumcake amb DOP Pera de Lleida, canyella i anís
Ingredients
Per la massa:
– 3 ous
– 525 g de farina
– 300 g de sucre
– 150 g de mantega
– 370 ml de llet
– 2 culleradetes de llevat
– ½ culleradeta de sal
Pel farcit:
– 1 DOP pera conference de Lleida
– 150 g de sucre moreno
– 4 culleradetes de farina
– 3 culleradetes de canyella en pols
– 1 culleradeta de licor d’anís
– 4 culleradetes de mantega fosa
Preparació
Pre-escalfar el forn a 180 ºC. Netejar, pelar i ratllar la pera. Barrejar la resta dels ingredients del farcit amb la pera ratllada i reservar. En un altre bol, posar-hi la llet. Afegir la farina tamisada, el llevat i la sal. En un bol posar el sucre i la mantega a temperatura ambient. Afegir un a un els ous, remenant perquè s’integrin bé. Afegir-ho al bol de llet i la farina. Remenar per homogeneïtzar la barreja. Posar meitat de la massa en el motlle, prèviament engreixat, i afegir la meitat de la barreja del farcit que tenim reservada, afegir l’altra meitat de la massa i acabar cobrint amb l’altra meitat de farcit. Coure al forn uns 40 minuts a 180 ºC. Abans de retirar del forn, fer la prova de punxar-ho per comprovar que està cuit.