09 des. Ravioli de carabassa amb pera, gorgonzola i nous
Ravioli de carabassa amb DOP Pera de Lleida, gorgonzola i nous
Ingredients
Per fer la pasta:
– 100g de farina de blat
– 1 ou
– 1 cullerada d’aigua calenta
– Sal
Per al farcit:
– 1 pera blanquilla DOP de Lleida ratllada o tallada a daus molt petits
– 50g de carabassa ratllada o tallada a daus molt petits
– 1 cullerada d’oli d’oliva
– 20g de formatge gorgonzola
– 10g de nous picades
Preparació
De la pasta fresca:
Formar una muntanya amb la farina. Obrir un forat al centre com si fos un volcà i afegir l’ou al mig i una mica de sal. Començar a incorporar farina des de les vores sense deixar de remenar. Afegir l’aigua calenta i continuar amassant durant uns 10-15 minuts fins a aconseguir una massa homogènia, llisa, elàstica i sense grumolls. Cobrir-la amb film transparent i deixar reposar a la nevera durant almenys 30 minuts.
Del farcit:
En un cassó amb un rajolí d’oli d’oliva, coure uns minuts la carabassa i la pera, pelades i a daus petits. Remenar fins daurar i afegir el formatge i les nous. Barrejar, retirar del foc i refredar.
Dels raviolis:
Disposar d’una zona empolsada de farina i estirar la massa amb l’ajuda d’un corró fins que sigui molt fina. Posar una culleradeta de farcit cada certa part de la massa. Abans de tornar a fer el plec per tapar el farcit i ajuntar la massa, passeu-hi una pinzellada d’aigua i pressioneu una mica perquè enganxin. Donar forma als raviolis amb el tallador. Bullir en una cassola amb aigua i sal 5 minuts (dependrà una mica del gruix de la pasta). Escórrer i servir.