09 des. Orelletes de pera
Orelletes de DOP Pera de Lleida
Ingredients
– 100 ml suc de pera conference DOP Pera de Lleida
– 100 g d’oli d’oliva verge extra
– 300 g de farina
– 5 g de coriandre
– 5 g de matafaluga
– 15 g de llevat fresc
– 2 g de sal
– 50 g de sucre
– 1 ou
– Un raig de licor d’anís (al gust)
– Oli d’oliva (per a la cocció)
– Sucre (per a la presentació)
Preparació
Escalfar el suc de pera juntament amb la matafaluga i el coriandre gairebé fins que bulli. Apagar el foc, tapar i deixar-ho infusionar fins que es refredi. Colar i reservar. Barrejar el sucre, la sal, el llevat, l’ou, el suc infusionat, l’oli d’oliva i l’anís. Amassar-ho tot i afegir la farina a poc a poc. Ha de quedar una massa homogènia, llisa i no massa dura. Posar-la dins un bol untat amb oli i deixar-la fermentar, tapada, fins que dobli el volum. Formar boletes d’uns 20-25 g amb la massa fermentada. Espolsar una mica de farina sobre la taula i, amb l’ajut d’un corró, estirar cada boleta el màxim de fina possible, per tal que les orelletes s’inflin en fregir-les. Fregir-les d’una en una, amb oli d’oliva abundant, a uns 150-160 ºC. Quan les poseu a la paella, feu un gir al mig de la pasta, per poder tombar-les. Un cop estiguin ben rosses i ben torradetes, posar-les sobre paper absorbent i espolsar-hi una mica de sucre per sobre.