07 febr. Sushi d’arròs amb llet i pera
Publicat a 12:38h
a
Sushi d’arròs amb llet i DOP Pera de Lleida
Ingredients
– 1 pera blanquilla DOP Pera de Lleida
– 250ml llet
– 100ml crema de llet
– 80g d’arròs
– 3 cullerades de sucre
– Canyella en rama
– Pell de llimona
– Canyella en pols (opcional)
– Mel (opcional)
– Llimona
Preparació
- Preparar l’arròs amb llet en una cassola barrejant la llet, la crema de llet, el sucre, la canyella i la pell de llimona. Quan comenci a bullir, apagar el foc i deixar infusionar uns 10 minuts tapat amb film transparent.
- Retirar la pell de llimona i la rama de canyella.
- Afegir l’arròs i coure a foc mig fins que s’evapori la llet, anar remenant perquè no quedi enganxat a la base de l’olla.
- Tancar el foc i deixar reposar tapat uns 5 – 10 minuts. Ha de tenir una consistència cremosa.
- Donar forma de boles de sushi i reservar.
- Netejar i tallar la pera a làmines molt fines i donar forma de quadrat. Afegir unes gotes de llimona per sobre per evitar que s’oxidi i canvi de color.
- Presentar el sushi amb l’arròs amb llet de base i els quadrats de pera a sobre.
- Si es desitja, es pot afegir canyella en pols o mel.