10 ag. Torrada de salmó marinat amb remolatxa i DOP Pera de Lleida
Torrada de salmó marinat amb remolatxa i DOP Pera de Lleida
Ingredients
– 250g de DOP pera conference de Lleida
– 1kg de salmó fresc en un sol tal i amb la pell
– 250 g de remolatxa
– 250g de sal grossa
– 50g de sucre moreno
– Pell de llimona ratllada
– Fulles d’anet
– Torrada de pa integral
– Mantega
Preparació
Netejar, pelar i picar o ratllar la pera i la remolatxa. Tallar les fulles d’anet a trossos petits. Posar en un bol la pera i la remolatxa ratllada i afegir la pell de llimona. Remenar i afegir la sal grossa, el sucre moreno i l’anet. Barrejar-ho tot. Posar en una safata el salmó sencer net i assecat amb la pell per sota. Cobrir amb la barreja totalment el salmó. Tapar amb paper film i guardar a la nevera entre 12 i 24 hores (dependrà una mica del gruix del salmó). Retirar de la nevera i netejar el salmó sota l’aixeta amb força aigua per retirar el marinat. Assecar i reservar de nou a la nevera fins al moment de servir.
Abans de menjar, tallar fines làmines de salmó. Posar una capa fina de mantega sobre una llesca de pa torrat i col·locar el salmó a sobre i servir.