04 des. Tortellini amb salsa “piccata” de pera
Tortellini amb salsa “piccata” de DOP Pera de Lleida
Ingredients
– 1 pera llimonera DOP Pera de Lleida
– 250 g de pasta fresca “tortellini”
– 2 llimones
– 50 g de mantega
– 1 cullerada de tàperes
– 1 gra d’all
– Sal
– Pebre
– Fulles de julivert fresc
– Formatge parmesà ratllat
Preparació
Bullir la pasta fresca amb aigua i sal durant els minuts que s’indiquin a l’envàs (3-5 minuts). Escórrer-la i reservar-la. Netejar i tallar la pera i una llimona a làmines fines. Amb l’ajuda d’una espremedora, fer suc amb una llimona i reservar-lo. En una paella gran, escalfar la mantega. Quan estigui fosa, afegir l’all laminat i el suc de llimona juntament amb les tàperes, la pera i la llimona a làmines. Daurar-ho tot uns minuts i afegir-hi la pasta bullida. Barrejar-ho i salpebrar-ho. Abans de retirar-ho del foc, afegir-hi les fulles de julivert. Servir-ho calent acompanyat de formatge parmesà.