21 febr. Vitello tonnato amb pera
Vitello tonnato amb DOP Pera de Lleida
Ingredients
– 1 rodó de vedella (1kg aprox)
– ½ culleradeta de sal
– ½ culleradeta de pebre negre
– 1 culleradeta de farigola
– 2 cullerades d’oli d’oliva
– 1 pera llimonera DOP Pera de Lleida
– 1 ou
– 120g de tonyina
– 15g de tàperes envinagrades
– 2 anxoves en conserva
– 250-400ml d’oli d’oliva
– Julivert
Preparació
Preescalfar el forn a 180ºC. Barrejar l’oli d’oliva amb la sal, el pebre i la farigola. Cobrir tota la peça de carn amb la barreja. Col·locar en una safata de forn, i si es desitja, comprovar la temperatura amb un termòmetre de sonda. (molt poc fet = 45ºC / poc fet = 50ºC / al punt = 55-60 ºC / al punt fet = 65 ºC / molt fet = 70ºC ). Coure la carn al forn. Un cop estigui cuita al punt desitjat: retirar-la i cobrir-la amb paper d’alumini. Deixar-la reposar com a mínim una hora per a poder tallar-la. Preparar la salsa fent una maionesa amb l’ou, la sal i l’oli d’oliva amb l’ajuda d’una batedora elèctrica. Quan es tingui la textura desitjada, afegir ½ pera, la tonyina, les tàperes i les anxoves i triturar-ho tot. Tallar la carn a làmines fines. Afegir la salsa per sobre. Decorar amb daus petits de pera, tàperes i fulles de julivert.