fbpx
 

Beneficis del treball de força

Beneficis del treball de força

L’entrenament de força, també conegut com a entrenament de resistència, és una forma d’exercici que se centra a augmentar la força muscular i la resistència mitjançant l’ús d’una resistència externa, com a pesos, bandes elàstiques o el mateix pes corporal. Sovint, aquest tipus d’entrenament s’associa principalment amb el desenvolupament muscular, però els seus beneficis van molt més enllà. En aquest article, explorarem els nombrosos beneficis del treball de força i per què hauries de considerar incorporar-lo a la teva rutina d’exercicis.

1. Augment de la Força Muscular: El benefici més obvi de l’entrenament de força és l’augment de la força muscular. A mesura que els músculs s’enfronten a resistències cada vegada majors, s’adapten i es tornen més forts amb el temps. Això no sols millora la capacitat per a realitzar activitats quotidianes, sinó que també pot ajudar a prevenir lesions a l’enfortir els músculs que envolten les articulacions.

2. Millora de la Composició Corporal i augment del metabolisme basal: Pot ajudar a millorar la composició corporal en reduir el percentatge de greix corporal i augmentar la massa muscular magra. Això pot conduir a una major definició muscular i a una aparença més tonificada. A més augmentar múscul fa augmentar el metabolisme basal, la qual cosa pot facilitar la pèrdua de pes o el manteniment d’un pes saludable.

3. Millora de la Salut Òssia: L’entrenament de força també pot tenir beneficis per a la salut òssia en estimular la fortalesa dels ossos. Això és especialment important per a prevenir l’osteoporosi i altres malalties òssies relacionades amb l’edat.

4. Millora de la postura, estabilitat i reducció de Lesions: L’entrenament de força pot millorar la postura en enfortir els músculs que sostenen la columna vertebral i mantenir-la en una posició neutral. També millora l’estabilitat en enfortir els músculs estabilitzadors al voltant de les articulacions, la qual cosa pot ajudar a prevenir caigudes i lesions tant en el gimnàs com en la vida diària.

5. Millora de la Funció Cognitiva i reducció de l’estre si ansietat: S’ha demostrat que l’exercici regular, inclòs l’entrenament de força, té beneficis per a la funció cognitiva, inclosa la memòria, la concentració i el temps de reacció. Això pot ser especialment beneficiós a mesura que envellim per a prevenir la deterioració cognitiva relacionada amb l’edat. A més pot tenir beneficis per a la salut mental en reduir l’estrès i l’ansietat, millorar l’estat d’ànim i augmentar l’autoestima.

En resum, l’entrenament de força ofereix una àmplia gamma de beneficis que van més enllà del desenvolupament muscular. Per a mantenir un estil de vida saludable, cal considerar incorporar el treball de força en la teva rutina d’exercicis i combinar-ho amb una alimentació saludable, així com mantenir una hidratació adequada. La DOP Pera de Lleida es destaca com una aliada perfecta en aquesta cerca de benestar, ja que, no sols proporciona energia sostinguda, sinó que també ajuda a mantenir la hidratació i a satisfer les demandes energètiques de manera saludable.

 

Promoció amb el suport del fons europeu agrícola de desenvolupament rural i la Generalitat de Catalunya @gencat @comisioneuropea @europeancommission

Contingut: Ariadna Güil (Dietista-Nutricionista, @dietistanutricionista_ariadna) i  Eduard Pavón (Llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport)

 

 Aquest poble
és la pera

Edenia,
la websèrie

SPOT
DOP Pera de Lleida