fbpx
 

Cuina galetes de pera i fes que la casa faci olor a Nadal

Cuina galetes de pera i fes que la casa faci olor a Nadal

El Nadal és una època de l’any plena de màgia, records i tradicions culinàries, d’aquí que un dels plaers més entranyables sigui la preparació de galetes nadalenques, omplint les nostres llars amb un aroma dolç i càlid que ens dona en una sensació de confort i nostàlgia. Però, què passaria si poguéssim gaudir d’aquest plaer d’una manera més saludable? Avui t’ensenyarem com preparar galetes nadalenques utilitzant el sucre natural de la DOP pera de Lleida per despertar no sols la gana sinó també bons i emocionants records.

La pera és una fruita sucosa i dolça, per això pot ser una excel·lent alternativa al sucre refinat utilitzat en rebosteria. Rica en fibra, vitamines i antioxidants, la pera no sols millora la textura i el sabor de les galetes, sinó que també les fa més nutritives.

Recepta de galetes nadalenques d’etiqueta
– 2 peres madures (DOP Pera de Lleida)
– 1 i 1/2 tasses de farina integral
– 1/2 tassa de civada en flocs
– 1/2 tassa de farina d’ametlles o avellanes
– 1/4 tassa d’oli de coco fos
– 1 ou
– 1 culleradeta d’extracte de vainilla
– 1 culleradeta de canyella en pols
– 1/2 culleradeta de nou moscada
– 1/2 culleradeta de bicarbonat de sodi
– 1/4 culleradeta de sal (pessic)
– Opcional: espurnes de xocolata negra o fruita seca per a decorar

Per preparar el puré de pera, pela i retira el cor de les peres. Talla-les en trossos, col·loca-les en un processador d’aliments i tritura fins a obtenir un puré suau. Reservar. En un bol barreja els ingredients secs: farina integral, la civada, la farina de fruits secs, la canyella, la nou moscada, el bicarbonat de sodi i la sal. En un altre bol, bat l’ou i afegeix el puré de pera, l’oli de coco fos i l’extracte de vainilla, barreja bé fins que tots els ingredients estiguin integrats. Aboca els ingredients humits en els ingredients secs i barrejar fins a obtenir una massa homogènia. Si la massa està massa humida, afegeix una mica més de farina de fruits secs o flocs de civada. Precalfa el forn a 180 °C, folra una safata per a enfornar amb paper de forn i amb una cullera, pren porcions de la massa, col·loca-les en la safata, aixafant-les lleugerament per a donar-los forma de galeta. Si es desitja, es pot donar forma amb talla pastes nadalencs. Enforna durant 12-15 minuts, o fins que les vores estiguin daurades i les galetes estiguin fermes al tacte. Deixa refredar sobre una reixeta i gaudir del gust i aroma que desprenen les galetes.

La flaira de les galetes acabades de coure és una mica més que simplement agradable; té el poder de transportar les nostres ments a moments feliços de la nostra vida i donar sensació reconfortant, aquest fenomen no és casualitat, ja que les olors tenen una connexió directa amb el sistema límbic del cervell, que és el centre de les nostres emocions i records. A més aromes com la vainilla i la canyella, comunes en les galetes nadalenques, tenen propietats calmants que poden reduir l’estrès i promoure una sensació de benestar i de llar, ja que es crea una atmosfera acollidora i casolana, la qual cosa ens fa sentir segura i còmodes.

Aquesta temporada, deixa que l’aroma de les galetes acabades de coure desperti en tu aquests records càlids i crea noves tradicions que celebrin el sabor, la salut i l’alegria d’estar junts, promovent la salut. Bon Nadal i feliç enfornat!

 

Promoció amb el suport del fons europeu agrícola de desenvolupament rural i la Generalitat de Catalunya @gencat @comisioneuropea @europeancommission

Contingut: Ariadna Güil (Dietista-Nutricionista, @dietistanutricionista_ariadna) 

 

 



Aquest poble
és la pera

Edenia,
la websèrie

SPOT
DOP Pera de Lleida