fbpx
 

Estratègies per sufocar la calor

Estratègies per sufocar la calor

L’estiu és una època de l’any en la qual les altes temperatures poden resultar sufocants. Afortunadament, existeixen diverses estratègies que es poden implementar per a mantenir-nos frescos i còmodes durant aquesta temporada, algunes tenen a veure amb els hàbits de consum, però altres són accions que les nostres padrines i padrins han estat fent tota la vida i que tenen tota la seva lògica. A continuació, et presentem algunes recomanacions per passar la calor a l’estiu d’una manera més agradable.

Referent a la temperatura dels espais, en primer lloc, és important mantenir una bona ventilació a la nostra llar o lloc de treball. Durant les hores més caloroses del dia, és recomanable tancar les finestres, passar les cortines i abaixar les persianes per a evitar que la calor exterior entri a les nostres cases. No obstant això, durant les nits, quan la temperatura descendeix, es pot aprofitar per generar corrent obrir les finestres per a permetre l’entrada d’aire fresc sempre i quan l’habitacle o permeti.

Una altra estratègia efectiva és utilitzar ventiladors o aires condicionats. Aquests dispositius ens ajudaran a mantenir una temperatura agradable en les nostres llars. Si optem per utilitzar aires condicionats, és important regular la temperatura de manera adequada per a evitar canvis bruscos que puguin afectar la nostra salut. Una altra estratègia per a sufocar la calor és evitar l’exposició directa al sol durant les hores més caloroses del dia. Si necessitem sortir, és recomanable fer-ho d’hora al matí o al capvespre, quan les temperatures són més suaus. A més, és important utilitzar protector solar, roba lleugera i fresca que ens protegeixi dels raigs solars.

Referent als hàbits de consum les estratègies són molt diverses, la primera i possiblement més bàsica és tenir un bon estat d’hidratació al llarg del dia. Mantenir-se hidratat és crucial per a combatre la calor i deshidratació. Durant l’estiu, el nostre cos perd més líquids a causa de la transpiració, per la qual cosa hem de beure suficient aigua al llarg del dia. A més també podem incorporar aliments rics en aigua a la nostra dieta, com la pera, préssec, paraguaià, síndria, meló… que a banda d’hidratar-nos també ens nodreixen. Les fruites, verdures i hortalisses són riques en vitamines, minerals i antioxidants, que enforteixen el nostre sistema immunitari i ens ajuden a mantenir-nos sans.

Sempre que tinguem l’ocasió una bona manera per augmentar el seu consum de fruites verdures i hortalisses a l’estiu és preparant receptes lleugeres, fredes i refrescants, d’aquesta manera evitem la pesadesa i somnolència post ingesta. A més no es recomana durant aquesta estació de l’any les preparacions calentes, contundents com els fregits o massa condimentades, ja que poden generar incomoditat i augment de la temperatura corporal. Podem prepara com a plats principals les clàssiques amanides verdes que contenen cereals com la pasta, arròs o tubercles com la patata, gaspatxos o sopes fredes d’hortalisses i fruites, cevitxes o empedrats amb marisc, llegums i hortalisses o snacks diferents de la fruita fresca com macedònies, fruita amb iogurt gelat o gelatines amb fruita de qualitat. Aquestes preparacions ens proporcionen els nutrients necessaris sense sobrecarregar el nostre sistema digestiu.

En resum, sufocar la calor a l’estiu requereix algunes estratègies simples però efectives. Recorda que la hidratació és essencial per a mantenir-nos saludables, especialment durant la calor. A més de consumir fruites, assegura’t de beure suficient aigua al llarg del dia. Gaudeix de les diferents maneres d’hidratar-te amb fruites i mantingues el teu cos fresc i saludable!

 

Promoció amb el suport del fons europeu agrícola de desenvolupament rural i la Generalitat de Catalunya @gencat @comisioneuropea @europeancommission

Contingut: Ariadna Güil (Dietista-Nutricionista, @dietistanutricionista_ariadna) 

 

 Aquest poble
és la pera

Edenia,
la websèrie

SPOT
DOP Pera de Lleida