fbpx
 

Estrenar a casa mai havia estat tan fàcil

Estrenar a casa mai havia estat tan fàcil

La falta de temps, no disposar de material ni d’un lloc concret per entrenar no és una excusa vàlida que puguem posar a l’hora de fer activitat física perquè, malauradament en aquest darrer any ens hem adonat que fer exercici físic sense sortir al carrer i sense material és més fàcil i pràctic del que mai ens haguessin imaginat. Actualment l’oferta d’activitats és tant àmplia com diversa i per això ha esdevingut la tendència del moment.

Reservar uns minuts al dia per exercitar-se hauria de ser obligatori per a tothom, principalment per salut però no solament salut física sinó també per salut mental, perquè encara que moltes persones ho fan amb l’objectiu de baixar pes o guanyar massa muscular, el que és cert, és que quan ens movem alliberem serotonina, substància que regula l’estat d’ànim i el descans nocturn, dos aspectes bàsics per al benestar.

Raons per entrenar a casa:

 1. Organització i adaptació del temps: La possibilitat de mantenir-se actiu sense haver de sortir de casa facilita i molt la possibilitat de decidir en qui moment es vol entrenar, això ens atorga una flexibilitat horària que ens permet optimitzar el temps lliure del qual disposem.
 2. Comoditat: No cal dedicar temps en el desplaçament ni en la recerca d’aparcament, a més a més tampoc cal preparar la bossa, ja que tot el que necessites ho tens a casa.
 3. Espai: Qualsevol zona o habitació mínimament gran i desallotjada de mobles pot resultat útil per posar-se en forma. Per norma general un dels espais més idonis per fer-ho és el menjador tant per les dimensions com per la seva polivalència. Apartant la taula, les cadires i movent la tauleta auxiliar, en un tres i no res gaudiràs d’una pista de ball.
 4. Privacitat: Entrenar sense distraccions ni soroll extra és un punt a favor per potenciar la concentració plena en allò que estàs treballant. A més si ets una persona vergonyosa, fer exercici en l’entorn que et genera confort i confiança farà que tinguis més predisposició a fer-ho sense postergar les sessions d’entrenament.
 5. Estalvi: Econòmicament parlant, pensa en el que et pots arribar a estalviar pel simple fet de canviar la modalitat en la quota del teu gimnàs de confiança, donant-te d’alta en la seva plataforma virtual. Tot aquest estalvi el podràs invertir o destinar en la compra de material esportiu, com unes manuelles, màrfega, gomes elàstiques…
 6. Varietat en l’oferta d’activitat: Gràcies a les plataformes virtuals, a les xarxes socials i als espais web destinats a la promoció de l’activitat física, actualment disposem d’un gran ventall de disciplines com el ioga, pilates, ball… i també classes dirigides de treball funcional, de tonificació, de ciclisme… classificades per nivells idònies per fer-les al teu ritme.
 7. Material: No en som conscients, segurament per desconeixement, però moltes de les activitats que es poden fer a casa no necessiten material específic, i encara que el requereixin es pot buscar i utilitzar material alternatiu que tots disposem a casa.
 • Si no tens una màrfega, utilitza una tovallola.
 • Si no tens unes manuelles, utilitza unes ampolles.
 • Si no tens un step, utilitza les escales o una cadira.
 • Si no tens una kettlebell (pes rus), utilitza una garrafa o motxilla.
 • Si no tens un bloc de ioga, utilitza un coixí.
 • ….

Evidentment, encara que entrenar a casa tingui molts avantatges, també requereix un gran compromís. La disciplina serà clau per aconseguir els propòsits que t’hagis marcat i no caure en l’abandonament. És qüestió de ser constant i combinar l’estil de vida actiu amb una alimentació saludable i equilibrada. Ara és el moment, perquè mai ha estat tan fàcil i a l’abast de tothom mantenir-se actiu.

 

? Promoció amb el suport del fons europeu agrícola de desenvolupament rural i la Generalitat de Catalunya @gencat @comisioneuropea @europeancommission

Contingut: @Ariadna Güil. Dietista-Nutricionista- Eduard Pavón (Llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport)

 

 

 Aquest poble
és la pera

Edenia,
la websèrie

SPOT
DOP Pera de Lleida