fbpx
 

Guarnir l’arbre de Nadal serà la pera

Guarnir l’arbre de Nadal serà la pera

     

Segueix els passos per fer les teves garlandes DOP Pera de Lleida

De cop i volta ens trobem al desembre, el mes que dóna la benvinguda a l’hivern i a les festes nadalenques. Els carrers, els establiments, les cases i els balcons, es vesteixen amb llums i garlandes de colors, que ens retornen per uns dies a la innocència i la il·lusió que es reflecteix en la mirada dels més petits de la família. Posar i decorar l’arbre, és la icona de Nadal i la tradició més arrelada i esperada a totes les cases per indicar-ne el seu inici.

El primer arbre de Nadal

El primer arbre de Nadal amb una connotació similar a l’actual, es diu que va aparèixer a Alemanya al voltant del 1605, però la veritat és que el seu origen és incert i està disputat perquè segons cada religió o els costums de cada país, les llegendes que giren al voltant de l’arbre de Nadal són força diferents. El que és cert, és que quan comença desembre, es desperta una màgia (sobretot a les persones que ens agrada aquesta festivitat) en el nostre interior. És moment de començar a fer el compte enrere amb el calendari d’advent i d’aprofitar els primers dies festius de desembre per guarnir casa nostra amb tots els elements nadalencs que any rere any hem anat guardant.

Hi ha persones que decideixen apadrinar un avet natural que després retornaran perquè tingui un altre ús, n’hi ha que prefereixen plantar-ne un al jardí i d’altres es decanten per que aquest sigui artificial i duri per sempre. També les mides són diverses, en algunes cases l’arbre de Nadal toca quasi al sostre i en d’altres gairebé no arriba als dos pams, però sigui com sigui, clàssic, sofisticat, rústic, de popurri o amb elements fets a mà…el que si que tots tenen en comú és el moment de la decoració familiar.

Hi ha famílies que conserven boles i figures que passen de generació en generació, n’hi ha d’altres que combinen les boles amb llaços de roba, creant un arbre de pel·lícula, en alguns arbres s’hi posa els caramels blancs i vermells tipis de Nadal o les aromàtiques galetes de gingebre i també n’hi ha amb molta personalitat, en el que s’hi utilitzen com a garlandes elements portats com a record de viatges realitzats.

Des de DOP Pera de Lleida et proposem unes garlandes ben dolces i diferents. Que et sembla afegir làmines de pera deshidratada al teu arbre?

MATERIAL NECESSARI:

  • Peres (fermes)
  • Llimona
  • Paper de forn
  • Corda
  • Taula de tallar
  • Ganivet (sense serra)
  • Tisores

COM FER-HO?

Rentar i assecar la pera, sobre una taula de tallar, laminar la pera (ni molt primes ni massa gruixudes, aproximadament de mig centímetre). Tallar la llimona per la meitat i esprémer sobre les làmines de pera, sucar-les bé per les dues cares i així evitarem que enfosqueixin més del compte. Pre-escalfar el fon a 180ºC i sobre una safata de forn posar-hi paper sulfuritzat, estendre les làmines separades i coure durant 1 hora aproximadament a 150ºC. Busquem que les peres perdin l’aigua i quedin seques, no torrades. Cada 15 minuts anar donant la volta per evitar que es cremin.

No és necessari que quedin 100% deshidratades, ja que amb la calor ambientar de la calefacció acabaran de fer el procés d’assecament de manera natural. Quan ja estiguin cuites al nostre gust, posar-les sobre del marbre de la cuina o d’una superfície freda i fer-ne un forat a la part superior amb un escuradents. Tallar un tros de corda que ens agradi i passar-la pel forat, fer-li un nus a la punta i ja podem penjar la garlanda de pera al nostre arbre de Nadal.

Contingut: @Ariadna Güil. Dietista-Nutricionista

 

 

 



Aquest poble
és la pera

Edenia,
la websèrie

SPOT
DOP Pera de Lleida