fbpx
 

Nodreix i protegeix la pell des de l’interior

Nodreix i protegeix la pell des de l’interior

Després d’un llarg hivern i una curta primavera, és hora de deixar veure la pell, posar-se en màniga curta i deixar els peus a l’aire per suportar millor la pujada de les temperatures.

La pell és l’òrgan més extens del cos i encara que no li donem la importància que es mereix entre les seves principals funcions es troba la de protegir-nos dels agents externs, per la qual cosa és i serà sempre fonamental cuidar-la. La pell és un fidel reflex físic, mental i emocional, on s’evidencia l’envelliment cronològic en el qual les funcions cel·lulars disminueixen i la renovació cutània s’alenteix amb el pas del temps.

La principal causa de l’envelliment de la pell és la radiació solar, com sabem pot produir cremades, sequedat cutània, afavorir l’aparició de taques… però també hi té a veure, l’estrès, les agressions produïdes pels nostres hàbits com el tabac, l’alcohol, la mala alimentació… la falta d’activitat física i els desordres hormonals que són altres causants que propicien aquest envelliment. Sabem que és inevitable, però es poden fer accions que ajudin a disminuir els efectes d’aquest procés.

Consells per nodrir la pell des de l’interior:

Més enllà de les cremes amb factor de protecció solar, protegir-se del sol amb gorra i evitar l’exposició a les hores de màxima intensitat, hi ha una estreta relació entre la nutrició i la pell així que seguir una alimentació saludable, equilibrada i sobretot variada també ens ajudarà a prevenir l’envelliment cutani precoç i a millorar la seva aparença gràcies a l’aport de nutrients. La pell és una estructura d’un gran recanvi cel·lular i necessita aigua, àcids grassos per a les membranes cel·lulars, proteïnes per poder formar col·lagen i elastina, vitamines, mineral i altres substàncies antioxidants.

Nutrients a tenir en compte:

  • Vitamines del complex B: intervenen en el bon estat de la pell i en els processos de renovació cel·lular. Aquestes es troben en la majoria d’aliments d’origen vegetal com les verdures, les fruites fresques, la fruita seca, els llegums i en els d’origen animal com la carn magra, el peix i el marisc, els ous i els lactis.
  • Vitamina A: contribueix a mantenir la pell saludable i ajuda al bronzejat, ja que afavoreix el desenvolupament de pigments en la pell i a regular la seva queratinització. La podem trobar en la carabassa, la mandarina, el tomàquet, albercocs, la pastanaga, etc.
  • Vitamina C: potent antioxidant necessària per a la salut de la pell, ja que intervé en la síntesi del col·lagen, la proteïna que constitueix el teixit cutani i afavoreix la cicatrització. Els cítrics són excel·lents fonts de vitamina C, la trobarem també al kiwi, les maduixes, la pinya…
  • Vitamina E: la vitamina antioxidant per excel·lència, protegeix i ajuda a millorar el teixit cel·lular, contraresta l’envelliment i ajuda a millorar la circulació sanguínia. Es troba, principalment, en els olis vegetals com en el d’oliva verge extra.

Les dietes amb gran presència de productes processats i precuinats que ens mal-nodreixen tenen repercussions no sols per la salut en general sinó també tenen efectes negatius en l’aspecte, salut i cicatrització de la pell, ja que es tracta de productes hipercalòrics pro inflamatoris. Cunsumir els aliments al natural com les fruites, verdures, hortalisses, els fruits secs, els cereals en la seva versió integral, hidratar-se diàriament, deixar els mals hàbits i preparar plats replets de color entre altres canvis seran la millor medicina per preservar la lluminositat que la teva pell mereix lluir!

? Promoció amb el suport del fons europeu agrícola de desenvolupament rural i la Generalitat de Catalunya @gencat @comisioneuropea @europeancommission

Contingut: @Ariadna Güil. Dietista-Nutricionista

 

 

 Aquest poble
és la pera

Edenia,
la websèrie

SPOT
DOP Pera de Lleida